Voor verzenders / leveranciers: met ondernemingen communiceren via e-Box Enterprise

Uw documenten in e-Box: 2 mogelijkheden

Verstuurt uw instelling regelmatig communicaties naar ondernemingen? Papier is toch wel een beetje passé… Kies liever voor digitale communicatie met e-Box. e-Box is eenvoudig in gebruik en beveiligd.

Er zijn twee manieren om uw communicatie met ondernemingen in e-Box te onder te brengen.

Zegt deze integratie u wel iets? Bekijk dan zeker de technische documentatie (in het Engels) (Nieuw venster).

Documentverzender worden

U moet de administratieve onboardingsprocedure doorlopen om documentverzender te kunnen worden. Tijdens de onboarding moet uw onderneming de e-Box Enterprise Gebruiksvoorwaarden [PDF] (.pdf-Nieuw venster).

De Hoofdtoegangsbeheerder van uw onderneming vult het onboardingsdocument voor e-Box Enterprise in om documentverzender te worden (Nieuw venster).

Wie is de Hoofdtoegangsbeheerder voor mijn onderneming?

Antwoord op de volgende FAQ Wie heeft toegang tot de e-Box Enterprise?

Na validatie van uw aanvraag ontvangt u een bevestiging van de RSZ.

Als documentverzender publiceert u documenten in naam van uw instelling, ter attentie van de ondernemingen die u moet bereiken. Uw documenten worden gehost op de e-Box-infrastructuur van de sociale zekerheid gedurende hun geldigheidsperiode (die legt u vooraf vast). Technisch gezien publiceert u uw documenten in e-Box via een webservice.

De uit te voeren stappen bevinden zich op Integratieproces om Documentverzender te worden (in het Engels) (Nieuw venster).

Documentleverancier worden

Als documentleverancier wordt uw instelling een gegevensbron voor e-Box. U installeert een webservice die het mogelijk maakt om documenten beveiligd te raadplegen. De documenten worden op uw eigen infrastructuur gehost. De webservice moet de API RESTful (openAPI 2.0) van e-Box respecteren. Die geldt als gemeenschappelijk contract voor alle leveranciers van e-Box-berichten.

De uit te voeren stappen bevinden zich op Integratieproces om Documentleverancier te worden (in het Engels) (Nieuw venster).

Voor ondernemingen: toegang tot e-Box via webservice

e-Box integreren in een webservice: voor wie en waarom?

Krijgt uw onderneming een grote hoeveelheid documenten in e-Box? Wordt het daardoor lastig om de berichten manueel te verwerken in de online e-Box? Dan kan een technische integratie van e-Box via een webservice nuttig zijn voor u.

Als u met een webservice werkt, haalt uw intern informaticasysteem alle gegevens rechtstreeks op uit e-Box.

Zegt deze integratie u wel iets? Bekijk dan zeker de technische documentatie (in het Engels) (Nieuw venster).

Zo integreert u e-Box: technische documentatie (DocConsumer)

Alle informatie die u nodig hebt bevindt zich op de pagina Integratie als consument van documenten (in het Engels) (Nieuw venster).

Bekijk ook al eens de documentatie (in het Engels) in Swagger (openAPI 2.0) (Nieuw venster).

De uit te voeren stappen bevinden zich op Integratieproces om een gebruiker van documenten te worden (in het Engels) (Nieuw venster).

Webservice van de Federatie van e-Boxen Enterprise

Deze webservice laat toe om de gebruiksvoorkeuren voor de e-Box Enterprise en de lijst van documentleveranciers (MessageProviders) te beheren op het centrale niveau van de Federatie van e-Box Enterprises.
De beschikbare informatie in deze versie is:

  • eboxPreferences: laat toe om de datum van de laatste consultatie en de opt-in voor de e-Box (exclusivelyEbox) te verifiëren.
  • providerRegistry: consulteer de lijst met documentProviders met de nodige technische informatie om deze te integreren.

Opgelet: patchen van gegevens in de providerRegistry is niet beschikbaar in deze versie.

Voor meer informatie, zie de technische documentatie van de e-Box Federation webservice (in het Engels) (Nieuw venster).