e-Box is vernieuwd! Ontdek zijn nieuwe functies en mogelijkheden…

Antwoord rechtstreeks op sommige berichten

Tot voor kort kon u in e-Box enkel berichten van overheidsinstellingen ontvangen. Dat is nu anders: berichten waar een icoontje naast staat, kunt u ook beantwoorden.

Met het antwoordformulier van e-Box geeft u een instelling de volgende informatie door:

  • uw boodschap in een tekstbericht,
  • een telefoonnummer, en
  • eventueel een aantal bijlagen (maximaal 6).

Een klik op Verzenden, en uw bericht gaat rechtstreeks naar de verantwoordelijke instelling.

Vereenvoudigd en sneller zoeken

Nieuw zoekveld

Gebruik het nieuwe zoekveld om een bericht in uw e-Box terug te vinden. Voortaan kunt u zoeken op gelijk welk element van een bericht: de instelling van wie het komt (bijvoorbeeld ‘RSZ’ of ‘RVA’), de dienst die het verzonden heeft (bijvoorbeeld ‘Dimona’), de titel... Zoek dus ook gerust op een dossiernummer of de naam van een medewerker in uw berichten.

U kunt ook zoeken op alle aanvullende informatie van een bericht. Om die te zien, klikt u op de drie puntjes naast het bericht en vervolgens op ‘Details van het bericht’.

Vereenvoudigde filters

U hoeft de classificatie van een bericht niet meer te kennen om de filters te kunnen gebruiken. Maar dat wil niet zeggen dat de filters helemaal verdwenen zijn. Ze zijn wél vereenvoudigd.

Levert een opzoeking teveel resultaten? Gebruik dan de filters om ze te verfijnen. Zo zoekt u bijvoorbeeld enkel in uw ongelezen berichten, of in berichten van een welbepaalde periode. Selecteer de gewenste filter en klik op ‘Filteren’.

Tip: als u vaak dezelfde opzoeking doet, kunt u haar opslaan in uw favorieten. Volgende keer gebruikt u dezelfde zoekopdracht dan eenvoudigweg opnieuw.

Meerdere boodschappen tegelijk downloaden

Vroeger was het al mogelijk om een actie uit te voeren op meerdere berichten tegelijk, zoals ze verbergen of weer zichtbaar maken.

Vanaf nu downloadt u ook meerdere berichten in een keer. Selecteer ze aan de linkerkant en klik op ‘Downloaden’. U krijgt dan een map in zip-formaat met daarin alle documenten en bijlagen.

Gebruik e-Box op smartphone of tablet

U wilt een document in uw e-Box bekijken, maar u hebt geen pc in de buurt? Geen probleem: de onlinedienst is vanaf nu ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, met uw smartphone of tablet. De mobiele versie biedt u alle functionaliteiten die u kent van uw pc, maar aangepast aan mobiel gebruik met een touchscreen.

Tip: Meld u vlot aan met een mobiel identificatiemiddel zoals itsme.

Hulp nodig?

Alles wat u moet weten over e-Box is te lezen op de nieuwe e-Box-website. In de rubriek ‘Hulp’ leest u de vragen die we het vaakst te horen krijgen.

We houden de site voortdurend up-to-date op basis van reacties of vragen die ondernemingen ons bezorgen.

Vereenvoudigd toegangsbeheer

We hebben e-Box sterker beveiligd: alle documenten zijn nu beschermd.

Om het toegangsbeheer gemakkelijker te maken, is toegang tot de e-Box vanaf nu expliciet en gelinkt aan één enkel recht: ‘e-Box Enterprise – Beheerder’. Als de Toegangsbeheerder iemand toegang verleent, krijgt die gebruiker dus meteen toegang tot alle documenten in e-Box en kan hij ze beheren voor uw onderneming.

En de andere functies?

Er is misschien veel veranderd, maar de geavanceerde functies van e-Box zijn er nog steeds!

Dit blijft bestaan:

Waarschuwingen per e-mail wanneer er een nieuw bericht binnenkomt

Het e-mailadres bekijkt u in e-Box zelf, en daar past u het ook aan, als dat nodig is. Klik op ‘Beheer e-Box’ in het menu bovenaan het scherm.

Voer het gewenste adres in. We raden u aan op een groepsadres te gebruiken. Klik ten slotte op ‘Bevestigen’ om de aanpassing op te slaan.

Waarschuwingen in e-Box

U krijgt waarschuwingen van belangrijke gebeurtenissen in e-Box, zoals een document dat binnenkort vervalt. Om ze te zien, klikt u op het gele blok bovenaan de pagina.

Een bericht verbergen of weer zichtbaar maken

Het is mogelijk om een of meer berichten te verbergen, als u niet wilt dat ze zichtbaar zijn in de inbox. Klik op de drie puntjes naast het bericht en kies ‘Verbergen’.

Om meerdere berichten tegelijk te verbergen, selecteert u ze en klikt u op de knop ‘Verbergen’.

Om de berichten weer zichtbaar te maken, klikt u bovenaan het scherm op ‘Naar de verborgen berichten’. U krijgt de lijst van verborgen berichten te zien. Gebruik de knoppen ‘Downloaden’ om ze te downloaden, of ‘Zichtbaar maken’ om terug in de inbox te plaatsen.

Alle documenten digitaal ontvangen

Om de instellingen laten weten dat u alle beschikbare documenten digitaal in e-Box wilt ontvangen, klikt u op de knop ‘Ik ga akkoord’:

  • via de link ‘Beheer e-Box’ in het menu, of
  • door in het gele vak met de waarschuwingen te klikken op ‘Al uw documenten digitaal ontvangen’.

U ziet in één oogopslag welke berichten u toegewezen zijn

Berichten die aan een gebruiker toegewezen zijn, hebben een icoontje naast hun titel:

  • groen als het bericht voor u is, en
  • zwart als het bericht aan iemand anders toegewezen is.